2017897.jpg

2017896.jpg

 

Viime viikonloppuna tein marsipaanista koristeita seuraavaan täytekakkuun. Värjäsin ruusuja varten luonnonvalkoista marsipaania Wiltonin pink:llä pastavärillä. Ruusun keskellä on tummempia terälehtiä ja uloimpana vaaleampia. Mulla ei nykyään meinaa tää ruusujen teko oikein onnistua, on aikamoista räpeltämistä - pitäis tehä enemmän et tulis rutiinia! Eilen tuunasin näitä kimallepulverilla hiukan kakkuun sopivampaan sävyyn. Värjäsin tarkoituksella marsipaania pastavärillä lehtiä varten kolmeen eri vihreän sävyyn, jospa ne vaikka antaisivat kokonaisuuteen hiukka enemmän elävyyttä. Kokeilin tuunata lehtiä tavallisesta poikkeavaan sävyyn - hiukan huurteiseksi.

 

2017903.jpg

 

Nämä aikaisemmin tekemäni marsipaani yksisarviset tulevat myös kakkuun ja oikeestaan kaikki lähti näistä, pitää saada käytettyä vanhat koristeet ennen muuttoa :). Nämä on siis tehty silikonimuotilla, tuunattu tomuvärillä ja kimallepulverilla ja lopuksi olen huiskinut päälle helmiäissuihketta.

 

2017914.jpg

 

Näistä muraatinlehdistä tuli ehkä hiukan liian tummia ja tuo huurteisuuden tai sadunomaisuuden hakeminen kimallepulverilla ei ihan onnistunut - näyttävät enempi siltä et olisi tomusokeria niihin jäänyt kiinni ;). Liljoista tuli minusta olikein hienoja, vaikka en jaksanut alkaa niistä värkkäämään kuusiterälehtisiä. Eka kertaa laitoin noita heteitä keskelle (toka kerta vasta ko liljoja edes teen). Rouva V:ltä tän nuudeli/suklaa höskän plagioin, elikkä ohut nuudelin pätkä maalataan kristallipulverilla (lantraa alkoholilla) halutun väriseksi ja sit toinen pää dipataan sulassa suklaassa ja koko höskä upotetaan liljan keskelle -> kokonaan syötävä koriste :).

Kiitti Rouva V mahtavasta ideasta <3!

 

2017905.jpg