Tänään herkuteltiin tällä porkkanakakulla, ohjeen otin Valion lehtisestä Essut esiin nyt leivotaan. Eilen leivoin itse kakun ja säilytin sitä jääkaapissa, tänään kostutin ja tein täytteen + koristelin.
-
200g voita sulatettuna
-
2 1/2 dl sokeria
-
3dl (150g) hienoksi raastettua porkkanaa
-
3 munaa
-
4 dl vehnäjauhoja
-
2 tl leivinjauhetta
-
1/2 tl suolaa
-
1 rkl kanelia
Kostutus
-
1 dl omenatäysmehua
Täyte ja kuorrutus
-
1 prk (200g) appelsiini-tuorejuustoa
-
2/3 dl sokeria
-
1 tl vaniljasokeria
-
2 tl sitruunamehua
-
1 dl kuohukermaa (käytin 1 prk FloraVispiä)
-
Sekoita sokeri voisulaan.
-
Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten.
-
Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen.
-
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan.
-
Paista 175 asteessa n. 40 min.
-
Anna jäähtyä.
-
Sekoita täytteen ainekset, lisää viimeisenä vaahdoksi vatkattu kerma.
-
Halkaise jäähtynyt kakku.
-
Nosta pohja tarjoiluvadille. Kostuta.
-
Levitä vajaa puolet täytteestä pohjalle. Nosta kakun toinen puoli päälle ja kostuta.
-
Peitä kakku hyvin. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
-
Levitä kakun päälle loppu täyte.
-
Koristele haluamallasi tavalla.
Laitoin koristeeksi sekä paahdettua, että värjättyä kookoshiutaletta ja marsipaaniporkkanoita. Kakku oli oikein mehevää ja hyvää. Ohjeessa luki et tulisi 10 palaa, minusta tästä syö kyllä useampi :) - niin iso ja muhkea tuli!
PS. Nyt on pahimmat kirjoitusvirheet korjattu, eilen tätä kirjoitin älyttömällä kiireellä
Kommentit