1840648.jpg

Tänään leivoin pikkupizzoja koululaisille välipaloiksi. Minulta oli päässyt kuivahiiva loppumaan ja teinkin sit pohjataikinan vanhalla hyvällä ohjeella, jossa laitetaan kohotusaineeksi leivinjauhetta, tämä määrä riittää kahteen unnipellilliseen - tulee hyvin ohut pohja:

  • 2dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja

Sekoita kylmään veteen suola, öljy, ja valkosipulijauhe. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää nesteeseen. Sekoita taikina kiinteäksi taikinaksi. Kaulin taikinan hyvin ohueksi ja otin piirakkamuotilla pieniä ympyröitä (12cm). Pohjalle levitin tomaattikastiketta (tarkempia mittoja en voi antaa sillä laitan aina summassa):

  • tomaattipyrettä
  • ruokaöljyä
  • Heintz ketchuppia
  • mausteita maun mukaan (mm. pippuria, yrttisuolaa, sokeria, valkosipulijauhetta, pizzamaustetta)

Pohjien päälle laitoin juustoraaastetta, ananasta ja kinkkua. Pizzoja tuli 18kpl ja paistoin ne 250 asteessa kunnes näyttivät hyvältä ja hyviä olivat. Harmi kun näistä ei saa hyviä kuvia :(

 

1840651.jpg